Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com protegir el patrimoni de l'empresari si algun dia es vol vendre la societat?

06-05-2019

Un empresari, propietari d'una societat, volia separar el seu patrimoni de l'activitat de la seva empresa. El patrimoni que estava creant ja era important i es va plantejar què passaria amb ell si un dia decidia vendre la societat: es vendria el patrimoni? Havia de separar-ho? Comprar-ho? Com podia fer-ho tributant el mínim possible?

Quan ens va presentar el seu cas, i després d'estudiar l'activitat, el patrimoni i les prioritats de l'empresari, es va optar per muntar una estructura de “hòlding”. Encara que pugui semblar un concepte una miqueta complex, la realitat és bastant més simple: es crea una societat hòlding o matriu que al seu torn compra les participacions de l'empresa filial, la que té l'activitat, que continua funcionant de la mateixa manera que sempre. Quins avantatges suposa?

La més important és que es poden passar els dividends de la societat filial a la matriu sense tributar. Això no vol dir que l'estructura no pagui impostos, sinó que, una vegada que l'empresa filial, la que té l'activitat, ha pagat el seu Impost de societats, pot traspassar els seus dividends a la matriu sense tributar. Si no s'hagués creat aquesta estructura i el soci volgués retirar els dividends per a mantenir separat el seu patrimoni de l'activitat hagués hagut de tributar per ells.

Casos d'èxit relacionats

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.