Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Conflicte entre dos socis al 50%

01-10-2020

Amb un criteri equitatiu, dos socis d'una empresa dedicada a dropshipping van aportar el mateix capital amb el compromís de dedicar esforços similars en el projecte.


L'empresa sempre ha tingut beneficis, que s'han anat repartint a meitats i de comú acord, cobrant mensualment un “a compte”.

Passat un temps, un dels socis ha deixat d'acudir al treball adduint que no era necessària la seva presència perquè “el negoci funciona sol” mentre que l'altre soci mai ha deixat d'acudir al seu treball.

Veient aquest últim que no es valorava el seu esforç, va reclamar al seu soci que el repartiment de beneficis havia de fer-se amb un criteri diferent a l'utilitzat fins al moment.


La proposta no va ser acceptada per l'altra part perquè considerava que la seva 50% era inamovible.

Davant un possible conflicte en el qual barrejaven altres conceptes com el fet de ser família i tenir una bona amistat des de feia molts anys, el que es considerava perjudicat va acudir a CIMA per mirar de trobar una solució sense arribar als tribunals perquè aquest era el seu desig.


Un cop coneguts per CIMA tots els detalls de la situació, el departament jurídic i el laboral van acordar crear un contracte de relació en el qual es determinava com estava la situació pel que respecta a l'aportació de treball i la seva compensació econòmica que va ser acceptada per l'altra part al no poder contrarestar tots els considerants redactats en forma neutral i equitativa a més de donar més poder executiu al soci treballador.


Amb la nova situació, la firma comercial ha crescut en vendes i en beneficis i el soci treballador se sent més lliure d'actuar segons el seu criteri.


El sistema emprat per CIMA en aquest cas va anteposar les persones als diners -recordem els vincles familiars existents- aplicant com a raonament la dedicació i la bona gestió del soci treballador.

Casos d'èxit relacionats

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.