Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Préstec entre particular i empresa

08-10-2020

Una pime dedicada a l'hostaleria, amb sis restaurants (cinc a Barcelona i un a una població propera) amb 41 empleats i una facturació propera als dos milions d'euros, va obrir durant tot l'estiu amb l'objectiu de no perdre clientela i poder recuperar-se de la crisi.

Durant aquest període, va cobrir despeses i l'empresari es va donar per satisfet.

Al setembre de 2020, davant la possibilitat d'un hivern amb problemes per causa de la covid, l'empresari va buscar una gestoria experta en restauració optant per CIMA Consulting per enfocar el que havia de fer si el seu negoci seguís sense rendir.

Un equip de CIMA (una advocada experta en temes laborals, un economista i un comptable) va realitzar una anàlisi de la situació econòmica i de la productivitat de la societat.

Es va definir una forquilla de possibilitats i, per cobrir les possibles contingències d'una dràstica baixada de facturació, el major accionista de la societat familiar (80%) va decidir poder disposar d'una reserva de 200.000 euros.

Aquesta xifra podia estar coberta per una pòlissa de crèdit amb una entitat bancària amb un interès a què calia afegir Comissió d'estudi i obertura, Comissió de disponibilitat, Comissió de excedit i Comissió per cancel·lació anticipada.

Veient plausible l'opció que proposava l'empresari, CIMA va buscar altres possibilitats per tenir cobert el negoci des del punt de vista econòmic i va proposar a el pare del soci minoritari com una possibilitat ferma per cobrir aquesta possible contingència, sent acceptada per aquest mitjançant un contracte davant notari on es detallaven totes les circumstàncies per dotar l'esmentada quantitat en forma de préstec, així com la seva forma de devolució. Amb aquest procediment, s'evitaran comissions bancàries, pagant-només l'interès pactat.

Una conseqüència d'aquesta decisió ha estat el evitar un ERTO, sempre que no sorgeixi una situació extrema, conservar un servei de qualitat a l'una de poder seguir estant oberts al públic tots els restaurants de el grup empresarial.

Aquesta solució va ser comunicada en el seu dia als empleats com un èxit significatiu i va ser acollida amb aplaudiments per tots ells. 

Casos d'èxit relacionats

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.