Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
JURIDICA_IMG_PAGE_ALT
JURIDICA_ICON_ALT

Assessorament jurídic per a empreses

En el món de l'empresa, l'assessorament jurídic ha d'estar vinculat a tots els àmbits de l'activitat: la situació legal, la planificació fiscal i l'anàlisi financera. Abordem els problemes empresarials amb un plantejament global que encaixa amb l'estratègia d'empresa dels nostres clients.

Punts clau que ens diferencien de la competència:

 • Tenim un ampli coneixement específic de cadascuna de les matèries implicades en la presa de decisions -financera, fiscal i jurídica-. Totes elles són matèries molt àmplies que requereixen d'un grau d'especialització elevat per a donar solucions de valor afegit. Lògicament, ni un advocat, ni un economista pot conèixer extensament totes les especialitzacions de la seva professió i per això disposem dels diferents professionals necessaris i treballem en equip.
 • Aprofitem les sinergies existents entre les tres matèries. Existeix una evident interrelació entre les decisions empresarials que prenen els gerents de les empreses i els aspectes financers, fiscals i jurídics que impliquen, per la qual cosa tenir en compte les seves connexions i derivades és imprescindible per a dissenyar solucions interconnectades que maximitzin el benefici i el valor de l'empresa. Per exemple, la planificació patrimonial de socis i propietaris ha de determinar-se partint de la situació personal individual i independent de cadascun d'ells, la qual cosa comporta múltiples implicacions financeres, fiscals i jurídiques que han de valorar-se i optimitzar-se, tant a nivell personal com empresarial.
 • Visió integral de l'empresa i la seva vinculació amb la presa de decisions financeres, fiscals i jurídiques. Les decisions de valor afegit en aquestes matèries no solen ser solucions generals o estàndard per a tots els casos, sinó que cada cas requereix d'un disseny personalitzat. En altres paraules, no hi ha solucions estàndard per a situacions i clients diferents. Per exemple, la resposta a quin model és necessari presentar per a declarar béns a l'estranger sí que és estàndard i directa. En canvi, decidir quina és l'estructura internacional mercantil òptima per a gestionar aquests béns i inversions dependrà de factors específics de cada client -activitat, tipus d'inversió, etc.-. Per tant, abordar cada cas des d'una visió integral és imprescindible per a un assessorament de valor afegit i ens defineix com a artesans jurídics.

Per què és important l'assessorament jurídic per a una empresa?

 • En moltes ocasions, el plantejament jurídic de les decisions que es prenen en el món de l'empresa determina el seu èxit o fracàs. Un disseny preventiu de les accions que es duran a terme pot evitar molts dels problemes que sorgeixen quan els plans no es compleixen. Així, és important tenir clares les alternatives i les conseqüències dels acords i els pactes que es prenen per a evitar trobar-se en situacions no desitjades. D'aquesta manera, s'evitaran molts frecs i problemes i l'empresari podrà continuar dedicant el seu temps a gestionar la seva empresa.
 • A més, una correcta visió jurídica de les qüestions empresarials o familiars ens evitarà problemes que puguin posar en risc les relacions de socis o fins i tot la supervivència de l'empresa. La vinculació entre el patrimoni de l'empresa i el familiar pot convertir-se en un problema que afecti les seves relacions familiars. Tenir clares quines són les línies vermelles que no es vol creuar pot aportar molta tranquil·litat a l'empresari.
 • Un bon assessorament jurídic ens ha de protegir davant responsabilitats no desitjades, indicar les decisions que cal prendre quan les coses es torcen i contemplar una bona sortida a situacions on la continuïtat no és possible.
 • L'ésser íntegre amb els plantejaments amb els quals s'inicia qualsevol empresa, projecte o acord, no implica que calgui anar amb el lliri a la mà i pecar d'ingenu. Per això, encara que per a CIMA Consulting és important intentar arribar a acords que no impliquin la via judicial, som sabedors que a vegades cal posar-se la toga i presentar-nos davant un jutge per a defensar els interessos dels nostres clients.
 • Moltes de les decisions que es prenen tenen implicacions més enllà de l'àrea jurídica. Des de CIMA Consulting també analitzem les conseqüències financeres, mercantils i fiscals. El bon assessorament jurídic les té en compte i cerca la solució d'equilibri entre tots aquests àmbits. De poc serveix prendre una bona decisió des del punt de vista jurídic que suposi un alt cost financer o una factura fiscal més alta del que es pot assumir.

Serveis d'assessorament jurídic

Contractació civil i mercantil.

 • Planificació, preparació, revisió, adaptació, negociació i redacció de contractes. Resolució, modificació i rescissió contractual.
 • Arrendaments, contractes d'opció de compra i/o de venda, contractes de compra venda de negocis o de paquets accionarials, contractació mercantil, contractes amb lliurament d'arres, permutes, etc.

Dret financer i bancari

 • Anul·lació de clàusules sol, swaps, preferents, subordinades, etc.

Dret mercantil

 • Assessorament legal integral en processos de venda d'empreses o negocis en totes les fases del procés. Due dilligence legal, estructuració, acords d'inversió, pactes de socis, etc.
 • Reestructuracions i reordenacions mercantils.
 • Dret mercantil internacional.

Dret societari

 • Constitucions, dissolucions, pactes de socis, remuneració d'administradors, etc.
 • Assessorament mercantil a socis i administradors.
 • Defensa i protecció de socis i administradors en conflictes societaris.
 • Assessorament legal en l'exercici i defensa dels drets dels socis i de la pròpia societat, especialment en context de conflicte societari, aportant seguretat jurídica, minimització del risc i reduint litigiositat.
 • Acompanyament a reunions i representació legal dels implicats.

Gestió patrimonial

 • Assessorament familiar, constitució i/o dissolució de vehicles especials d'inversió, pactes de socis, protocols familiars, donacions i successions.

Drets reals

 • Propietats, censos, usdefruits.

Litigis

 • Defensa lletrada en procediments judicials civils i mercantils amb especial experiència en litigiositat bancària.
 • Informació i assessorament jurídic processal.
 • Procediments de reclamació de deutes, així com assessorament pre-contenciós.
 • Assessorament en matèria contractual (resolució, modificació i rescissió contractual).
Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.