Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Valoració de béns per separació matrimonial

16-10-2020

Preparant una separació matrimonial, un matrimoni sol·licita a CIMA una valoració d'actius i una possible solució per reordenar l'accionariat a les sis empreses en que tenen participació conjunta i dos d'elles que són unipersonals però que accepten ser mitges parts a l'efecte del repartiment.

Es tracta doncs de donar un valor comptable a cada empresa, adjudicant a cadascun dels cònjuges el valor de les participacions i proposar una solució en el repartiment dels càrrecs que tenen en les companyies.

La valoració es fa només a valor comptable, obviant les característiques de cada negoci, però tenint en compte l'interès que per cadascuna d'elles tingui cada cònjuge.

Valorades les empreses, es calcula el valor total, es divideix en dues parts i es procedeix al repartiment.

Sol·licitant una de les parts que només desitja ser propietària total de dues de les empreses, es convé que l'altre cònjuge compri la resta de les participacions, renunciant ambdues parts a tots els càrrecs en els consells d'administració i gerencials donant valor zero a aquestes renúncies .

Es calculen els costos fiscals i administratius de les transmissions i es decideix anar a meitats.

A la fi, una de les parts es queda amb el 63% dels negocis i compensa a l'altra amb la compra d'actius equilibrant amb aquest pagament el 37% del que es queda, decidint tots dos cònjuges no compensar les despeses fiscals i sí els de gestió i administratius.

L'informe final amb la solució presa serà la que es presentarà al jutjat perquè s'adjunti a l'acta de divorci.

Casos d'èxit relacionats

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.