Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Puc recuperar l'IVA d'una factura impagada?

06-04-2021


A causa de la crisi actual provocada per la COVID-19, ens trobem que hi ha moltes empreses que no poden fer front al pagament de les seves factures. Això provoca que qui lliura el bé o presta el servei no coure ni la base imposable ni l'IVA repercutit que es genera i, per tant, hagi d'ingressar en Hisenda aquest IVA en la declaració corresponent. 

La AEAT permet sol·licitar la devolució de l'IVA de les factures emeses incobrables quan es compleixin els següents requisits:

1. Que hagin transcorregut 6 mesos (en el cas de pimes) o 1 any (en el cas de grans empreses) des de la meritació de l'impost repercutit. 
2. Que quedi reflectit en el llibre registro. 
3. Que el destinatari sigui empresari o professional.
4. Que el subjecte passiu (qui emet la factura) hagi realitzat una reclamació judicial o un requeriment notarial.

La modificació s'haurà de fer en el termini dels 3 mesos següents a la finalització del termini dels 6 mesos següents des del moment de la meritació de l'operació o del venciment del termini impagat. 
No es permetrà modificar la base imposable dels crèdits impagats en els següents casos:

- Quan gaudeixin de garantia real, en la part garantida.
- Crèdits afermats per entitats de crèdit, societats de garantia recíproca o coberts per un contracte d'assegurança de crèdit o caució.
- Crèdits entre persones o entitats vinculades.
- Crèdits deguts o afermats per ens públics.
- Quan el destinatari de les operacions no estigui establert en el territori d'aplicació de l'impost (Península i Balears), ni a Canàries, Ceuta o Melilla.
- Quan existeixi un acte de declaració de concurs per als crèdits corresponents a quotes repercutides per operacions la meritació de les quals es produeixi amb anterioritat a aquest acte.


Si desitja que l'assessorem sobre com reclamar un deute judicialment, o bé, vol recuperar l'IVA repercutit que no ha cobrat, des de CIM CONSULTORS ECONOMISTES I ADVOCATS quedem a la seva disposició per a ajudar-lo en tot el que necessiti.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.