Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Nova obligació tributària per a Titulars de Criptomonedes a l'estanger: Model 721

05-03-2024

Des de l'1 de gener de 2024, entra en vigor una important obligació tributària per als titulars de monedes virtuals situades a l'exterior, segons la Llei 11/2021. Amb el desenvolupament normatiu realitzat a través del Reial Decret 249/2023 i l'Ordre HFP/886/2023, s'estableix l'obligatorietat d'informar sobre aquestes monedes mitjançant el Model 721.

Qui està obligat?

  • Persones físiques i jurídiques residents en territori espanyol.
  • Establiments permanents a Espanya de persones o entitats no residents.
  • Herències jacents, comunitats de béns, i altres entitats sense personalitat jurídica que operin com una unitat econòmica o patrimoni separat imposable.

Aquests subjectes han de declarar si són titulars, representants, autoritzats o beneficiaris de monedes virtuals a l'exterior, valorades en més de 50.000€ al 31 de desembre de 2023.

Característiques Principals:

  • Model de Declaració: 721
  • Termini de Presentació: De l'1 de gener al 31 de març de 2024, corresponent a l'exercici 2023.
  • Elements a Declarar: Monedes virtuals situades a l'exterior per valor superior a 50.000€.

La declaració ha d'incloure informació detallada sobre l'entitat de custòdia, identificació fiscal, tipus de moneda virtual, i saldos amb la seva valoració en euros.

Aspectes Rellevants:

  • Presentació en Exercicis Successius: Obligatòria només si hi ha una variació de valor superior a 20.000€ respecte a la darrera declaració, o si s'extingeix la condició d'obligat a declarar.
  • Custòdia de Monedes Virtuals: Es consideren situades a l'exterior si l'entitat de custòdia no compleix amb les obligacions fiscals específiques d'Espanya.

Per a més informació sobre com aquesta nova obligació pot afectar-vos i com complir amb ella, poseu-vos en contacte amb el vostre consultor.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.