Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Obligació del registre de jornada

02-05-2019

Recentment ha entrat el vigor el Reial Decret-Llei 8/2019 que modifica l'article 4 de l'Estatut dels Treballadors i amplia l'obligació de registrar la jornada, fins ara únicament obligatòria quan els treballadors fan hores extraordinàries, a tots els treballadors de l'empresa.

Per a això, obliga les empreses a registrar diàriament la jornada dels seus treballadors. Aquest registre ha d'incloure l'horari concret d'inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària.

L'organització i la documentació d'aquest Registre s'ha d'establir a través de la negociació col·lectiva o mitjançant acord de l'empresa, o, si no per l'empresari, amb la consulta prèvia dels representants dels treballadors.

El registre s'ha de conservar durant 4 anys en què romandrà a disposició de les persones treballadores, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Es preveu la possibilitat que el Ministeri de Treball i Afers Socials estableixi especialitats en les obligacions de registre de jornada, per a determinats sectors, treballs i categories professionals que per les seves peculiaritats ho requereixin.

No obstant això, per a la seva implantació per les empreses s'ha establert un període de 2 mesos, de manera que no estarà vigent fins al 12 de maig de 2019.

L'incompliment d'aquestes obligacions de registre de jornada constituirà una infracció greu (Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social art.7.5 redacció RDL 8/2019).

Segueix vigent la regulació de l'article 12.4 de l'Estatut dels Treballadors sobre el registre de jornada dels contractes a temps parcial, en els següents termes:

  • La jornada dels treballadors a temps parcial es registrarà dia a dia i es totalitzarà mensualment, lliurant còpia al treballador de totes les hores realitzades en cada mes, tant les ordinàries com les complementàries.
  • L'empresari ha de conservar els resums mensuals dels registres de jornada durant un període mínim de quatre anys.

Autor:

Notícies relacionades

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!
01 MARÇ

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!

La determinació de la base de càlcul de les quantitats a deduir en concepte d'amortització per a determinar els rendiments nets de capital immobiliari subjecte a l'IRPF quan l'adquisició s'ha produït per herència o a títol gratuït, i la deducció de despeses associades a l'arrendament són exclusivament deduïbles pel temps en el qual l'immoble està arrendat.
Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.