Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Obligació del registre de jornada

02-05-2019

Recentment ha entrat el vigor el Reial Decret-Llei 8/2019 que modifica l'article 4 de l'Estatut dels Treballadors i amplia l'obligació de registrar la jornada, fins ara únicament obligatòria quan els treballadors fan hores extraordinàries, a tots els treballadors de l'empresa.

Per a això, obliga les empreses a registrar diàriament la jornada dels seus treballadors. Aquest registre ha d'incloure l'horari concret d'inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària.

L'organització i la documentació d'aquest Registre s'ha d'establir a través de la negociació col·lectiva o mitjançant acord de l'empresa, o, si no per l'empresari, amb la consulta prèvia dels representants dels treballadors.

El registre s'ha de conservar durant 4 anys en què romandrà a disposició de les persones treballadores, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Es preveu la possibilitat que el Ministeri de Treball i Afers Socials estableixi especialitats en les obligacions de registre de jornada, per a determinats sectors, treballs i categories professionals que per les seves peculiaritats ho requereixin.

No obstant això, per a la seva implantació per les empreses s'ha establert un període de 2 mesos, de manera que no estarà vigent fins al 12 de maig de 2019.

L'incompliment d'aquestes obligacions de registre de jornada constituirà una infracció greu (Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social art.7.5 redacció RDL 8/2019).

Segueix vigent la regulació de l'article 12.4 de l'Estatut dels Treballadors sobre el registre de jornada dels contractes a temps parcial, en els següents termes:

  • La jornada dels treballadors a temps parcial es registrarà dia a dia i es totalitzarà mensualment, lliurant còpia al treballador de totes les hores realitzades en cada mes, tant les ordinàries com les complementàries.
  • L'empresari ha de conservar els resums mensuals dels registres de jornada durant un període mínim de quatre anys.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.