Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Transmissió del negoci a familiars: venda o donació?

07-03-2019

En aquest cas, la mare, empresària titular d'un negoci, volia transmetre el negoci a la filla, que portava temps col·laborant en la gestió de l'empresa, ia més seguir tenint ingressos per seguir amb la seva vida de jubilada més enllà de la pensió.

Un problema molt important que han d'afrontar els familiars en una transmissió d'un negoci és el pagament dels impostos que es generen. La pregunta que ens traslladen és: ¿quina és la forma en què cal pagar menys impostos?

Ja que la mare era la que estava gestionant el negoci de forma directa i habitual, es van poder acollir a una reducció en la tributació si es feia una donació del negoci cap a la filla. No obstant, si donava tot el negoci, es quedava sense ingressos. Finalment, la millor opció va ser que la mare vengués la meitat del negoci a la filla, cobrant per això, i que li donés l'altra meitat, reduint la tributació en aquesta meitat en un 95%.

No hi ha una única resposta a aquesta qüestió, sinó que dependrà tant de la situació actual de gestió de l'empresa com del que vulguin els familiars en un futur.

Casos d'èxit relacionats

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.