Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Subsidi extraordinari per a treballadors de la llar

05-05-2020

El 4 de maig s'ha publicat la Resolució de l'SEPE per la qual es desenvolupa el procediment per a la tramitació de sol·licituds del Subsidi Extraordinari per falta d'activitat per a les persones integrades en el Sistema Especial per a Treballadors de Llar del Règim General de la Seguretat Social.

Persones beneficiàries d'aquest subsidi extraordinari

Podran sol·licitar el subsidi, els empleats de llar que abans de el 14 de març estaven donats d'alta a la Seguretat Social, i la declaració de l'estat d'alarma el va afectar en un o diversos dels treballs que realitzava com a empleat de llar, d'alguna de aquestes dues formes, per evitar el risc de contagi per coronavirus:

  • El seu ocupador / titular de la llar li va reduir el nombre d'hores de la seva jornada total o parcialment.
  • El seu ocupador / titular de la llar la va acomiadar o va finalitzar el seu contracte per causes alienes a l'empleat de la llar.

Com s'acrediten aquestes situacions

En el cas de disminució total o parcial de l'activitat: els empleats de llar deuen tenir la declaració responsable signada per la persona ocupadora o persones ocupadores respecte de les quals s'hagi produït la disminució total o parcial de serveis.

En el cas d'extinció de el contracte, s'ha d'acreditar amb la carta d'acomiadament, comunicació de el desistiment de l'empleador o ocupador, o documentació acreditativa de la baixa en el Sistema Especial d'Empleats de Llar.

Termini de presentació de les sol·licituds

A partir del dia 5 de maig fins al dia en què finalitza el mes següent a el dia de fi de vigència de l'estat d'alarma.

Quant dura aquest subsidi

Des de la data en què a causa de la crisi del coronavirus, l'empresari de llar va donar de baixa en la Seguretat Social o li van reduir la jornada a l'empleat de llar, segons consti a la Declaració Responsable, fins a un mes després de la fi de la vigència de l' estat d'alarma (o fins a la data en què l'empleat de llar es va reincorporar al seu treball amb la jornada habitual) sempre que durant tot el període es mantinguin els requisits exigits per ser beneficiari.

Quina és la quantia del subsidi

La quantia es determinarà aplicant el 70% a la base reguladora corresponent a l'activitat que hagués deixat de fer, sense poder superar el límit de 950 euros (SMI), exclosa la part proporcional de les pagues extraordinàries.

A més, la quantia també dependrà dels ingressos que percebi per la realització d'altres treballs i de la reducció que aquests haguessin patit.

Situacions incompatibles amb el subsidi

Són diverses les situacions incompatibles amb aquest subsidi com per exemple ser beneficiari d'una prestació per incapacitat temporal o de permís retribuït recuperable, així com la realització de treballs pels que percebi ingressos superiors a 950 euros.

 

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.