Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Seguretat Social canvia el seu criteri sobre la tarifa plana de l'autònom societari

08-10-2020

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) mitjançant ofici ha canviat el seu criteri respecte de l'aplicació de la tarifa plana als autònoms societaris. La jurisprudència del Tribunal Superior (TS) s'ha pronunciat declarant el dret a accedir a aquest incentiu (LETA art.31) a aquesta classe d'autònoms, la qual cosa obliga a la TGSS a modificar del seu criteri. Per tant, dicta ofici permetent que els treballadors autònoms socis de societats mercantils capitalistes, limitades o anònimes, accedeixin a aquests beneficis en la cotització.


 Li recordem que els treballadors autònoms que causen alta inicial en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i no han estat d'alta en aquest règim en els dos anys anteriors, es beneficien dels següents incentius: 

  • Només pagaran 60 euros de quota durant els 12 primers mesos si cotitzen per base mínima (si la seva base és superior, podrà aplicar una reducció del 80% durant aquests mesos). 
  • Després tindran una reducció del 50% durant sis mesos, i una altra reducció del 30% en els sis mesos següents (si en donar-se d'alta té menys de 30 anys –o de 35 si és dona–, se li aplicarà la reducció del 30% durant 12 mesos més).


En conseqüència, a partir d'ara es pot sol·licitar a la Tresoreria de la Seguretat l'aplicació d'aquests incentius en les quotes d'autònoms i la devolució dels incentius de fins a quatre anys enrere.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.