Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Què és i com tributa el dropshipping?

04-10-2019

Cada vegada més, la venda en línia aquesta revolucionant els nostres mercats. Amb això, han sorgit noves fórmules de negoci com és el Dropshipping que actualment es troba en plena expansió.

El Dropshipping consisteix en la venda en línia de la mercaderia d'un tercer, en el qual el proveïdor fa arribar directament al client final el producte sol·licitat. D'aquesta manera, no cal posseir estoc ja que la principal funció és mitjançar entre client i proveïdor.

Els emprenedors, per poder iniciar el nou negoci, s'hauran de donar alta o bé com autònoms o bé crear una societat. Tot dependrà del volum de facturació i les intencions comercials i fiscals que es vulguin obtenir.

En ambdós casos, s'hauran de donar d'alta a Hisenda en l'epígraf corresponent. En el cas de tributar com a autònom, està obligat a la tributació per estimació directa, normal o simplificada, i en el cas de crear una societat, tributaria per Impost sobre Societats.

Recentment, l'Agència Tributària ha analitzat aquest tipus d'operacions centrant-se en la tributació de l'Impost sobre el Valor Afegit mitjançant la consulta vinculant V3115-18.

Per analitzar les compres de les mercaderies haurem de tenir en compte que l'empresari o professional es trobi establert en territori d'aplicació de l'impost, que les compres de les mercaderies es realitzin fora d'aquest territori i que no hi hagi transport de les mateixes, per tant, tal operació quedarà no subjecta a l'impost.

Tampoc estaran subjectes a l'Impost, la venda dels productes que es realitzin a clients establerts a la Unió Europea o en tercers països realitzades fora del territori d'aplicació de l'Impost sobre el Valor Afegit.

No obstant això, si les vendes realitzades a clients finals estan establertes en el territori d'aplicació de l'impost, haurem de distingir:

  1. Si la mercaderia prové d'un país tercer, es produirà el fet imposable d'una importació.
  2. Si les mercaderies procedeixen d'un Estat membre de la Comunitat:
    • Si el destinatari té la condició d'empresari o professional es produirà el fet imposable d'una adquisició intracomunitaria de béns.
    • Si el destinatari no té la condició d'empresari o professional, es produirà un lliurament béns localitzada en un altre estat membre (no subjecte a IVA). En aquests casos, podríem trobar una excepció, i és que si es compleixen els requisits de l'article 68.tres de la Llei 37/1992 en la qual s'explica els requisits per l'aplicació del règim de venda a distància, l'operació estaria subjecta a l' Impost Sobre el Valor Afegit.

Tenint en compte l'esmentat en els paràgrafs anteriors, haurem d'analitzar meticulosament cadascuna de les operacions del negoci de Dropshipping per saber en quina situació es troba l'empresari o professional, i per tant, saber si aquesta subjecte o no a la declaració de l'impost sobre el valor afegit.

Si desitja que l'assessorem sobre això, des CIMA CONSULTORES ECONOMISTES I ADVOCATS quedem a la seva disposició per ajudar-lo en tot el que necessiti.

Marta Morillas RuizAutor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.