Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Què ens espera amb el nou impost sobre actius no productius?

08-11-2019

Amb la recent sentència de Tribunal Constitucional de 28 de febrer de 2019, torna a resultar aplicable l'impost sobre actius no productius a Catalunya.

Aquest nou impost recau sobre aquells béns no productius i determinats drets sobre aquests béns que formen part de l'actiu de les persones jurídiques, que són:

a) Béns immobles
b) Vehicles de motor amb una potència igual o superior a dos-cents cavalls
c) Embarcacions d'oci
d) Aeronaus
e) Objectes d'art i antiguitat amb un valor superior al que estableix la Llei del patri-moni històric
f) Joies

Sobre béns immobles, convé destacar els que es troben dins d'aquest nou impost:
1) Els que se cedeixin gratuïtament a socis, administradors o persones vinculades.
2) Els que s'utilitzin pels socis, administradors o persones vinculades, quan el preu és in-ferior a la valor de mercat.
3) Els que no es troben afectes a cap activitat econòmica (no arrendats ni oferts en ar-rendament).

És subjecte passiu de l'impost aquella persona jurídica (o entitat sense personalitat jurídica) que sigui titular de béns immobles no productius situats a Catalunya i titular dels béns mobles no productius esmentats anteriorment, sempre que tingui el domicili fiscal a Catalunya.

La meritació de l'impost es produeix l'u de gener de cada any i el termini de presentació de l'autoliquidació de l'impost serà de l'1 a l'30 de juny de cada any, amb l'excepció dels tres anys ja meritats (2017, 2018 i 2019) , que s'hauran de liquidar entre els mesos d'octubre i novembre d'aquest 2019.

La quota tributària pot oscil•lar entre 350,97 € fins a una base liquidable de 167.129,45 €, fins al 2,750% a partir d'una base liquidable de 10.695.996,06 €.

Per a més informació sobre aquest impost, prego es posin en contacte amb el nostre departament fiscal.

Daniel Ros Aguilera
Advocat. Assessor fiscal.

Autor:

Notícies relacionades

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!
01 MARÇ

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!

La determinació de la base de càlcul de les quantitats a deduir en concepte d'amortització per a determinar els rendiments nets de capital immobiliari subjecte a l'IRPF quan l'adquisició s'ha produït per herència o a títol gratuït, i la deducció de despeses associades a l'arrendament són exclusivament deduïbles pel temps en el qual l'immoble està arrendat.
Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.