Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Què ens espera amb el nou impost sobre actius no productius?

08-11-2019

Amb la recent sentència de Tribunal Constitucional de 28 de febrer de 2019, torna a resultar aplicable l'impost sobre actius no productius a Catalunya.

Aquest nou impost recau sobre aquells béns no productius i determinats drets sobre aquests béns que formen part de l'actiu de les persones jurídiques, que són:

a) Béns immobles
b) Vehicles de motor amb una potència igual o superior a dos-cents cavalls
c) Embarcacions d'oci
d) Aeronaus
e) Objectes d'art i antiguitat amb un valor superior al que estableix la Llei del patri-moni històric
f) Joies

Sobre béns immobles, convé destacar els que es troben dins d'aquest nou impost:
1) Els que se cedeixin gratuïtament a socis, administradors o persones vinculades.
2) Els que s'utilitzin pels socis, administradors o persones vinculades, quan el preu és in-ferior a la valor de mercat.
3) Els que no es troben afectes a cap activitat econòmica (no arrendats ni oferts en ar-rendament).

És subjecte passiu de l'impost aquella persona jurídica (o entitat sense personalitat jurídica) que sigui titular de béns immobles no productius situats a Catalunya i titular dels béns mobles no productius esmentats anteriorment, sempre que tingui el domicili fiscal a Catalunya.

La meritació de l'impost es produeix l'u de gener de cada any i el termini de presentació de l'autoliquidació de l'impost serà de l'1 a l'30 de juny de cada any, amb l'excepció dels tres anys ja meritats (2017, 2018 i 2019) , que s'hauran de liquidar entre els mesos d'octubre i novembre d'aquest 2019.

La quota tributària pot oscil•lar entre 350,97 € fins a una base liquidable de 167.129,45 €, fins al 2,750% a partir d'una base liquidable de 10.695.996,06 €.

Per a més informació sobre aquest impost, prego es posin en contacte amb el nostre departament fiscal.

Daniel Ros Aguilera
Advocat. Assessor fiscal.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.