Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Quant em costa presentar tard un impost?

14-02-2022
Quant em costa presentar tard un impost?

Des del passat 11 de juliol de 2021 s'han reduït els recàrrecs per presentar declaracions a ingressar fora de termini sense que Hisenda faci un requeriment previ. Ara el recàrrec és de l'1% més un 1% per cada mes complet de retard, i del 15% fix a partir dels 12 mesos.

Una altra possibilitat és que el contribuent no hagi presentat unes declaracions i Hisenda li requereixi perquè les presenti i obligui a regularitzar aquestes declaracions.

En aquests casos els recàrrecs no s'exigiran si l'obligat tributari regularitza voluntàriament uns fets idèntics als regularitzats per Hisenda pel mateix concepte impositiu (IVA, Societats, IRPF…)  respecte a altres períodes, sempre que es compleixi:

  • El contribuent haurà de regularitzar i pagar el deute d'aquests períodes dins dels sis mesos següents a la liquidació d'Hisenda.
  • Aquesta liquidació no ha de ser recorreguda i no s’ha d'haver imposat cap sanció.

Per tant, si Hisenda regularitza i vostè sap que ha comès els mateixos errors en un altre període posterior, abans de presentar declaracions complementàries d'aquest últim exercici asseguri's que no el van a sancionar en la primera regularització:

  • Si Hisenda no li ha sancionat, presenti les complementàries pendents abans que transcorrin sis mesos des que Hisenda li hagi regularitzat.
  • Si Hisenda li ha sancionat pel primer exercici, li pot sancionar, encara que vostè regularitzi altres períodes posteriors que encara no li hagi reclamat.


Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.