Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Quant em costa presentar tard un impost?

14-02-2022
Quant em costa presentar tard un impost?

Des del passat 11 de juliol de 2021 s'han reduït els recàrrecs per presentar declaracions a ingressar fora de termini sense que Hisenda faci un requeriment previ. Ara el recàrrec és de l'1% més un 1% per cada mes complet de retard, i del 15% fix a partir dels 12 mesos.

Una altra possibilitat és que el contribuent no hagi presentat unes declaracions i Hisenda li requereixi perquè les presenti i obligui a regularitzar aquestes declaracions.

En aquests casos els recàrrecs no s'exigiran si l'obligat tributari regularitza voluntàriament uns fets idèntics als regularitzats per Hisenda pel mateix concepte impositiu (IVA, Societats, IRPF…)  respecte a altres períodes, sempre que es compleixi:

  • El contribuent haurà de regularitzar i pagar el deute d'aquests períodes dins dels sis mesos següents a la liquidació d'Hisenda.
  • Aquesta liquidació no ha de ser recorreguda i no s’ha d'haver imposat cap sanció.

Per tant, si Hisenda regularitza i vostè sap que ha comès els mateixos errors en un altre període posterior, abans de presentar declaracions complementàries d'aquest últim exercici asseguri's que no el van a sancionar en la primera regularització:

  • Si Hisenda no li ha sancionat, presenti les complementàries pendents abans que transcorrin sis mesos des que Hisenda li hagi regularitzat.
  • Si Hisenda li ha sancionat pel primer exercici, li pot sancionar, encara que vostè regularitzi altres períodes posteriors que encara no li hagi reclamat.


Autor:

Notícies relacionades

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!
01 MARÇ

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!

La determinació de la base de càlcul de les quantitats a deduir en concepte d'amortització per a determinar els rendiments nets de capital immobiliari subjecte a l'IRPF quan l'adquisició s'ha produït per herència o a títol gratuït, i la deducció de despeses associades a l'arrendament són exclusivament deduïbles pel temps en el qual l'immoble està arrendat.
Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.