Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Modificació de terminis de presentació d'obligacions davant l'Administració

23-06-2020

Comptes Anuals (CCAA):

 

El Reial decret llei 19/2020, de 26 de maig, pel qual s'adopten mesures complementàries (...) per pal·liar els efectes de l'COVID-19, s'ha desvinculat de la finalitat de l'estat d'alarma la represa dels terminis societaris suspesos pel Reial decret llei 8/2020, de 17 de març.

Així, l'obligació de formular els comptes anuals (tradicionalment en el termini de tres mesos a comptar des del tancament de l'exercici social), ha quedat suspesa fins l'1 de juny de 2020, data en què s'ha reprès de nou el còmput del termini de tres mesos.

En el mateix sentit, la junta general ordinària que s'ha de reunir per aprovar els comptes de l'exercici 2019, es reunirà necessàriament dins dels dos mesos següents a comptar des que finalitzi el termini per formular els comptes anuals.

 

Llibres oficials

 

Malgrat no tractar-se el tema de manera expressa en la normativa aprovada, l'1 de juny també s'inicia el termini de quatre mesos per a la legalització de llibres, d'acord amb la interpretació que va realitzar la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública en el seu resolució de 10 d'abril de 2020 sobre l'impacte que en relació a la legalització dels llibres d'empresaris resulta de l'article 40 de Reial Decret Llei 8/2020.

Per tant, amb aquestes actualitzacions normatives, els terminis mercantils queden com segueix:

  • Termini límit de formulació dels CCAA de 2019: 31/08.
  • Termini límit d'aprovació dels CCAA de 2019: 31/10.
  • Termini límit de presentació dels CCAA de 2019: 30/11.
  • Termini límit de presentació dels llibres oficials de 2019: 30/09.

 

Impost sobre societats

 

El termini de presentació de l'impost no s'ha vist modificat: per tant, el termini màxim de presentació de l'IS segueix sent el 25 de juliol, segons determina l'article 124 de la Llei de l'impost, Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'Impost sobre Societats (la declaració s'ha de presentar en el termini dels 25 dies naturals següents als 6 mesos posteriors a la conclusió del període impositiu).

Donats els terminis d'aprovació de les CCAA comentats anteriorment, es pot donar el cas que arribat el termini de presentació de l'IS, els comptes anuals no hagin estat aprovats. A aquests efectes, la norma estableix que quan els comptes anuals no haguessin estat aprovats, la declaració de l'IS es realitzarà amb els comptes anuals disponibles, que seran els darrers formulats, o manca d'aquestes últimes, la comptabilitat disponible.

En el cas que l'autoliquidació de l'IS resultant dels comptes anuals aprovats diferent de la presentada abans de l'25 de juliol, els contribuents han de presentar una nova autoliquidació de l'IS amb termini fins al 30 de novembre de 2020.

Si aquesta nova autoliquidació de l'IS resultés amb quantitat a ingressar, aquesta meritarà interessos de demora, si que li siguin aplicable el recàrrec per declaració extemporània sense requeriment previ de l'article 27 de la Llei general tributària.

 

 

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.