Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Mediació amb treballadors

08-04-2019

Una empresa amb un petit departament de 4 persones, es va trobar amb que 2 de les seves empleades tenien reducció de jornada per guarda legal per poder cuidar els seus fills. La legislació actual permet reduir la jornada fins a un 50% fins que els menors tenen 12 anys.

L'empresa va haver de reorganitzar tasques, responsabilitats i suplir aquestes persones amb treballadors a temps parcial. Va succeir que una tercera persona del departament va tenir un fill i també tenia dret a reduir la jornada, cosa que volia fer.

Això suposava un problema per a l'empresa ja que es feia molt difícil complir les tasques del departament, el que havia conseqüències en la resta d'àrees de l'empresa.

Se'ns va demanar intervenir en aquesta situació amb l'objectiu de conciliar la vida familiar dels treballadors i la bona marxa de l'empresa, que s'estava veient afectada negativament per acumular tantes reduccions en una àrea clau.

Després d'escoltar a totes les parts i interpretar les seves necessitats, es va arribar a un acord entre tots en què es van establir torns d'horaris que aconseguien acontentar tothom. Si bé és cert que totes les parts van tenir l'encert de cedir una mica en les seves posicions, es va aconseguir evitar un conflicte judicial que seria perjudicial per a tots i que sempre acaba minvant la relació entre l'empresa i els treballadors.

Casos d'èxit relacionats

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.