Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

La importància de fer testament

15-04-2019

Cal plantejar-se què passarà amb els nostres béns quan ja no hi siguem? La resposta sempre és sí.

En moltes ocasions, les persones evitem pensar en el dia en què ja no hi serem. Encara que involuntàriament, això pot crear problemes als que vostè vulgui que siguin els seus hereus.

Per a què serveix fer testament? Serveixin com a exemple aquestes quatre raons

  • Perquè realment es compleixi la seva voluntat que cadascun dels seus hereus tingui el que vostè li vulgui deixar. Vostè coneix les raons per les quals vol deixar cada bé als seus hereus. Sense un testament que atorgar, el repartiment dels seus béns es farà d'acord al que marqui la Llei, i pot ser que no tots els hereus rebin el que vostè vol o, fins i tot, el que els va prometre en vida.
  • Per evitar situacions incòmodes, i fins i tot injustes, en el repartiment de béns. És habitual que en una herència hagi béns més desitjats que altres. Tant per valor sentimental com econòmic. Per exemple: no és el mateix heretar un immoble sense llogar i que genera despeses de manteniment, que un negoci en funcionament que és font d'ingressos per a qui ho hereti. A més, freqüentment es donen diferències no només entre els fills del mort -si els tuviera- sinó també entre les seves parelles. Aquests casos solen complicar les relacions familiars i es poden evitar en atorgar testament.
  • Per protegir al seu cònjuge. En cas de no existir testament, els hereus seran els fills del mort. Tot i que el cònjuge supervivent serà usufructuari dels béns, no podrà disposar de la plena propietat dels béns adquirits conjuntament durant la seva vida conjugal.
  • Per pagar menys impostos. Una bona planificació successòria ha de permetre als seus hereus pagar els mínims impostos al poder preveure i dissenyar escenaris que permetin ordenar l'herència.

El nostre consell és clar: feu testament. Si no té clar com vol repartir els seus béns, pensi que un testament es pot canviar tantes vegades com es vulgui. Això sí, l'únic vàlid serà l'últim que s'hagi signat.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.