Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Informació sobre inversions a l'estranger (comptes corrents, dipòsits, valors, etc.)

13-06-2019

L’Agencia Estatal d’Administració Tributaria, com fa cada exercici, ha publicat les directrius i criteris generals del Pla Anual de Control Tributari per al 2019.

Aquestes directrius per a l’exercici en curs es centraran, entre moltes altres, en el control de comptes financers oberts a l’estranger per part de residents Espanyols, i en la seva correcta declaració de rendiments i titularitats.

En aquest sentit, els recomanem comprovar amb els seus intermediaris financers que us gestionen aquests comptes situats a l’estranger, el correcte acompliment de les obligacions d’informació, i en concret:

  • Presentació de les declaracions informatives de comptes corrents i valors, entre altres, a l’Agencia Tributària (model 720).
  • Presentació de la informació obligatòria de saldos, transaccions i variacions al Banc d’Espanya (ETE).
  • Presentació de la informació referida a dipòsits a l’estranger, efectuada al Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme (model D-6).

Les sancions per falta de presentació d’aquestes declaracions en cas de que requeriment per part de l’Administració són molt elevades:
  • Presentació de les declaracions informatives de comptes corrents i valors, entre altres, a l’Agencia Tributària, sanció mínima de 10.000,00 euros.
  • Presentació de la informació obligatòria de saldos, transaccions i variacions al Banc d’Espanya, sanció mínima de 6.000,00 euros.
  • Presentació de la informació referida a dipòsits a l’estranger, efectuada al Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, sanció mínima de 6.000,00 euros.

En canvi, en cas de regularització voluntària de la situació per part del contribuent, sense requeriment previ de l’Administració, aquests imports es redueixen considerablement, motiu que fa recomanable en tot cas efectuar aquesta regularització voluntària:
  • Presentació de les declaracions informatives de comptes corrents i valors, entre altres, a l’Agencia Tributària, sanció mínima de 1.500,00 euros.
  • Presentació de la informació obligatòria de saldos, transaccions i variacions al Banc d’Espanya, sanció màxima de 600,00 euros.
  • Presentació de la informació referida a dipòsits a l’estranger, efectuada al Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, sanció màxima de 600,00 euros.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.