Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Important per estalviar a l'IRPF

17-11-2021

A partir de l’exercici 2021, redueixen la base imposable general de l’IRPF les quantitats aportades als següents sistemes de previsió social:

•    Aportacions i contribucions a plans de pensiones.
•    Aportacions i contribucions a mutualitats de previsió social.
•    Primes satisfetes a plans de previsió assegurats.
•    Aportacions i contribucions a plans de previsió social empresarial.
•    Primes satisfetes a assegurances privades de dependència.

El límit conjunt de les aportacions anuals màximes als esmentats sistemes de previsió social que donen dret a reduir la base imposable general, incloent de ser el cas les quantitats imputades pels promotors, no pot excedir de 2.000 euros.

Aquest límit, però, s’incrementa en 8.000 euros sempre que aquest increment provingui de contribucions empresarials. A aquestes efectes, es consideren aportacions empresarials les aportacions pròpies que s’efectuïn en la condició d’empresaris individuals a:

•    plans de pensiones “de empleo”,
•    mutualitats de previsió social,
•    plans de previsió social empresarial,
•    assegurances col·lectives de dependència,

sempre que el propi empresari sigui promotor i partícip o mutualista dels mateixos.

Per tant, és important destacar que, de fet, el límit conjunt pot ser de 10.000 euros, i cal a aquestes efectes, coordinar-se i confirmar amb el vostre agents d’assegurances que els productes i assegurances als que es facin les aportacions donin dret a la reducció, per estar inclosos en els conceptes anteriors.

Quedem a la vostra disposició per a qualsevol altre dubte o consulta addicional.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.