Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Foment de la contractació d'aturats de llarga durada

03-06-2019

El Reial Decret-Llei 6/2019 estableix una sèrie de mesures destinades a fomentar l'ocupació indefinida en determinats sectors d'activitat i de persones aturades de llarga durada.

Contractació indefinida de persones aturades de llarga durada:

Per la contractació indefinida de desocupats inscrits en l'oficina d'ocupació durant almenys 12 mesos en els 18 mesos anteriors a la contractació, els empresaris tenen dret, des de la celebració del contracte, a una bonificació per treballador contractat de la quota empresarial a la Seguretat Social o, si s'escau, pel seu equivalent diari, de 108,33 € / mes (1.300 € / any) durant 3 anys. Si es concerten amb dones, la bonificació és de 125 € / mes (1.500 € / any) durant 3 anys.

Quan el contracte es celebra a temps parcial les bonificacions es gaudeixen de manera proporcional a la jornada de treball pactada en el contracte.

L'empresa ha de mantenir al treballador contractat durant almenys 3 anys, i durant, almenys, dos el nivell d'ocupació en l'empresa assolit amb el contracte des de la celebració del mateix. L'incompliment d'aquesta obligació suposa el reintegrament de l'incentiu. No es considera incomplerta l'obligació de manteniment de l'ocupació anteriors quan el contracte de treball s'extingeixi per: causes objectives, acomiadament disciplinari quan un o altre sigui declarat o reconegut com a procedent, dimissió, mort, jubilació o incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa dels treballadors o per l'expiració del temps convingut o realització de l'obra o servei objecte del contracte o per resolució durant el període de prova.

Prolongació del període d'activitat de fixos discontinus del turisme, el comerç i l'hostaleria vinculats a l'activitat turística:

De l'1-1-2019 al 31-12-2019, les empreses dedicades a les activitats de turisme, i comerç i hostaleria vinculats al sector de turisme poden bonificar les seves quotes a les Seguretat Social. La bonificació és del 50% de les quotes empresarials a la Seguretat Social per contingències comunes, així com pels conceptes de recaptació conjunta de desocupació, FOGASA i Formació Professional. Per accedir a aquestes bonificacions, les empreses han de generar activitat productiva en els mesos de febrer, març i novembre i iniciar o mantenir en alta durant aquests mesos l'ocupació dels treballadors amb contractes de caràcter fix discontinu.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.