Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Condicions per definir una estratègia - Gestió de persones

27-06-2019

Els directius dissenyen les seves estratègies assumint que la gent de la seva empresa està a punt i amb ganes de jugar el partit, en equip, per crear o arribar a un objectiu futur.

La realitat, però, ens fa pensar que aquestes actituds no es poden assumir a priori i que aquestes condicions per definir una estratègia no es donen en la majoria de casos.

Per això, és important fer el treball previ d'identificació dels diferents tipus de col·laboradors amb què compta la companyia. Com David Maister s'encarrega de classificar, tenim quatre tipus:

  1. Operador individual, que valora la seva independència i dedica poc temps i esforç en el creixement a llarg termini. Es definiria com "paga'm pel que he fet avui".
  2. Individu que prefereix actuar en coordinació amb altres, però que tampoc valora molt el futur de l'empresa ni la seva evolució.
  3. Persona que vol ser independent, però que està interessada en construir un futur esforçant-se i buscant recursos per arribar a un nou lloc
  4. Persona que vol ser part d'alguna cosa més gran del que pot aconseguir ella sola Té la visió i la paciència per aconseguir-ho.
Si féssim una enquesta a les empreses, el normal seria tenir una mica de tot. El que fa que el plantejament d'anar tots a pel mateix objectiu sigui una aspiració força complexa. Així, un cop identificats els diferents perfils, hi ha quatre possibilitats d'actuació:

  1. Intentar llimar les diferències. És realista pensar a buscar l'objectiu empresarial sense perjudicar el compromís i la determinació de la majoria dels treballadors?
  2. Canviar l'orientació de les persones. L'habilitat en aconseguir-ho determinarà l'èxit potencial de l'estratègia.
  3. Dividir-se. Potser ha arribat el moment d'agrupar les persones en funció del seu perfil i del seu encaix amb l'estratègia de l'empresa. Llavors caldrà prendre decisions sobre qui ha de seguir o no en el projecte.
  4. Dissimular. Sembla ser que aquesta és l'opció més popular, ignorar el problema o lamentar-se que tothom vol coses diferents i no fer res més.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.