Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com operen les empreses col·laboradores de Tax Free?

16-03-2021

De cara a incentivar les compres per part dels visitants internacionals, el govern permet recuperar una part de l'IVA dels béns adquirits en territori espanyol. Per a això, han de complir-se tres requisits:

 

1. Residir fora de la Unió Europea

2. Realitzar una compra igual o superior a 90,16 euros

3. Segellar en la duana el formulari Tax Free en un termini màxim de tres mesos

 

Cal tenir en compte que únicament és vàlid per a persones, no per a empreses.

 

Aquests visitants poden arribar a recuperar fins a un 15,7% de l'import de la compra en funció de l'IVA suportat en el ben adquirit. L'import a retornar, s'obté de l'aplicació dels percentatges de les taules de devolució de l'Impost sobre el Valor Afegit a viatgerspublicades en el Butlletí oficial de l'Estat.

 

Les entitats autoritzades a intervenir com a entitats col·laboradores en el procediment de devolució de l'IVA en règim de viatgers, s'encarreguen de realitzar el tràmit en lloc dels comerços que les contracten. 

 

Per a poder realitzar els tràmits necessaris:

 

1. L'entitat col·laboradora facilita un programa al comerç en el qual cal emplenar un formulari amb les dades de la compra i l'import.

2. En el moment en què el visitant deixa el país, en l'aeroport, port o frontera, valguda el formulari de Tax free (en els quioscos de validació DIVA).

3. Posteriorment, el visitant pot dirigir-se a un dels llocs de les empreses col·laboradores o sol·licitar el reemborsament enviant el formulari Tax Free.

 

L'entitat col·laboradora cobrarà al comerç, normalment a final de mes, la totalitat de l'IVA de la factura emesa. Per a recuperar aquest import, s'haurà de sol·licitar la devolució del mateix mitjançant els models oportuns facilitats per la AEAT, incorporant la documentació facilitada pels intermediaris.

 

D'aquesta manera, el comerç recupera la totalitat de l'IVA de les vendes a visitants estrangers, mentre que aquests recuperen part de l'IVA suportat en la compra.

 

La gestió de la devolució de l'IVA a estrangers per aquestes entitats suposa una agilitació dels tràmits, així com oferir aquest servei pot suposar un reclam per a incrementar les vendes en els nostres establiments. 

 

Per a ampliar la informació anterior, posi's en contacte amb el seu assessor.

 

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.