Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com faig el meu pla de negoci?

18-02-2020

M’ensenyes el teu pla de negoci? No el que tens al teu cap, el de  "jo ja sé on vaig". Vull veure les premisses que cal tenir en compte, quin és el destí a què portes la teva empresa i els números que el suporten. ¿Els tens per escrit?

Per al dia a dia de qualsevol projecte empresarial la planificació és bàsica. Segur que tens tota la il·lusió del món i una implicació encara més gran, però si no ho has escrit és molt possible que t'allunyis del teu objectiu i que no sàpigues com corregir-ho. Això és molt evident en les empreses que tenen problemes econòmics o financers, però igual d'important en les empreses que no tenen aquest tipus de complicacions.

És una situació molt comuna la de parlar amb empresaris o emprenedors que tenen un negoci i que t'ho "venen" molt bé, però també és molt comú que no s'hagi fet una anàlisi professional de les fites a què cal arribar ni haver previst quines línies vermelles no cal creuar. És allò de "al meu cap sonava molt bé" aplicat a el món de l'empresa. Tots entenem que els projectes cal treballar-los des d'abans de llançar-los al mercat, tant la part de disseny del producte o de servei com els objectius que busquem. Tant si comences com si la teva empresa ja està consolidada, t'aconsellem que facis el teu pla de negoci. 

La nostra experiència com a despatx professional ens porta a aconsellar als emprenedors a fer una anàlisi prèvia del que es poden trobar un cop es posen al mercat. Parlem de números. Per què?
  • Ens donen una idea de les magnituds que volem assolir.
  • Ens fan aprofundir en els recursos i els diners que necessitarem al llarg de el desenvolupament de el projecte.
  • Quan el dia a dia es complica, ens serveix de guia per saber si anem bé o si cal corregir el rumb.
  • Ens ajuda a automatitzar les "alarmes" que cal tenir en compte i demanar ajuda quan es necessita.
  • Ajuda a prendre decisions més ràpidament. 
La planificació del negoci i de el projecte són els deures que demanem als empresaris que facin per poder anticipar-se als problemes. 

Tenir un business plan no és garantia d'èxit, però és un pas imprescindible per tenir-lo. No tenir un business plan ens deixa venuts a la sort i ens roba elements d'anàlisi que ens ajuden a aprendre i avançar perquè un pla de negoci té la virtut de poder-se corregir i adaptar-lo a mesura que l’anem desenvolupant i recorrent. 

T'ajudem a muntar-lo? 

Muntar un pla de negoci pot ser tan complicat com vulguem, però el concepte és molt senzill i consta de tres parts:
  • Objectiu que persegueix el projecte i l'empresa.
  • Mètode pel qual es pretén aconseguir aquest objectiu.
  • Terminis que cal complir per fer-ho. 
Qualsevol empresa està a subjecte als canvis en el mercat. El que marca la diferència de la seva supervivència és la seva capacitat d'analitzar les conseqüències d'aquests canvis. Un pla de negoci dóna una informació molt valuosa per anticipar aquests canvis i garantir la bona marxa de l'empresa.

Demana'ns consell si vols que t'ajudem a confeccionar el teu pla de negoci, estarem encantats d'ajudar-te.
 

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.