Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Cessament d'Activitat de Treballadors Autònoms (CATA)

22-03-2020

El RDL 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de l'COVID-19, implanta les mesures d'acció per gestionar la prestació extraordinària per cessament d'activitat per als afectats per declaració de l'estat de alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Quins requisits ha de complir l'autònom per tenir dret a la prestació?

  • Estar afiliat i en alta a la Seguretat Social a la data de la declaració de l'estat d'alarma.
  • No cal tenir la cobertura per cessament d'activitat de treballador autònom.
  • En el supòsit que la seva activitat no es vegi suspesa s'haurà d'acreditar a l'almenys una reducció del 75% de la seva facturació.
  • Trobar-se al corrent en les seves obligacions amb la Seguretat Social (de no estar-ho, se li realitzarà la invitació al pagament).

Què cobra l'autònom com a prestació extraordinària de CATA?

La quantia serà el 70% de la base reguladora mensual.

  • Excepcionalment, si no acredita el període mínim de cotització, podrà cobrar aquesta prestació, no existint carència mínima.
  • La durada de la prestació és d'1 mes prorrogable fins a la fi de l'estat d'alarma.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.