Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Cessament d'Activitat de Treballadors Autònoms (CATA)

22-03-2020

El RDL 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de l'COVID-19, implanta les mesures d'acció per gestionar la prestació extraordinària per cessament d'activitat per als afectats per declaració de l'estat de alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Quins requisits ha de complir l'autònom per tenir dret a la prestació?

  • Estar afiliat i en alta a la Seguretat Social a la data de la declaració de l'estat d'alarma.
  • No cal tenir la cobertura per cessament d'activitat de treballador autònom.
  • En el supòsit que la seva activitat no es vegi suspesa s'haurà d'acreditar a l'almenys una reducció del 75% de la seva facturació.
  • Trobar-se al corrent en les seves obligacions amb la Seguretat Social (de no estar-ho, se li realitzarà la invitació al pagament).

Què cobra l'autònom com a prestació extraordinària de CATA?

La quantia serà el 70% de la base reguladora mensual.

  • Excepcionalment, si no acredita el període mínim de cotització, podrà cobrar aquesta prestació, no existint carència mínima.
  • La durada de la prestació és d'1 mes prorrogable fins a la fi de l'estat d'alarma.

Autor:

Notícies relacionades

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!
01 MARÇ

Aprofiti's de la despesa per amortització en els lloguers de l'IRPF!!

La determinació de la base de càlcul de les quantitats a deduir en concepte d'amortització per a determinar els rendiments nets de capital immobiliari subjecte a l'IRPF quan l'adquisició s'ha produït per herència o a títol gratuït, i la deducció de despeses associades a l'arrendament són exclusivament deduïbles pel temps en el qual l'immoble està arrendat.
Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.