Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Canvis en el lliurament de comunicats mèdics de baixa en l'àmbit laboral

23-03-2023

A partir de l'1 d'abril, els treballadors que es trobin temporalment incapacitats per a desenvolupar la seva activitat laboral ja no estaran obligats a lliurar a l'empresa el comunicat mèdic de baixa (IT). Això es deu a una nova normativa que té com a objectiu agilitzar tràmits i eliminar obligacions burocràtiques.

La norma afectarà els processos d'incapacitat temporal que es trobin en curs en el moment de la seva entrada en vigor, sempre que no hagin superat els 365 dies de durada. En relació als comunicats mèdics de baixes i altes, es lliurarà una còpia al treballador, eliminant la segona còpia i l'obligació del treballador de lliurar la còpia a l'empresa, entitat gestora o mútua.

A partir d'ara, l'Administració serà l'encarregada de comunicar a l'autoritzat RED de l'empresa els comunicats mèdics dels treballadors. El facultatiu que expedeixi el comunicat mèdic lliurarà una còpia al treballador, però la mútua o l'empresa col·laboradora remetrà les dades contingudes en els comunicats mèdics a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per via telemàtica. L'empresa tindrà l'obligació de transmetre a l'INSS les dades que es determinin mitjançant ordre ministerial en un termini màxim de tres dies hàbils comptats a partir de la recepció de la comunicació de la baixa mèdica.

És important destacar que, malgrat aquests canvis, els treballadors en situació d'incapacitat temporal hauran de comunicar a l'empresa tal situació a l'efecte de justificar el seu absentisme i perquè l'empresa sigui coneixedora d'aquest.

Esperem que aquesta informació els sigui útil i que no dubtin a contactar-nos si necessiten més detalls sobre aquesta normativa.

Autor:

Notícies relacionades

Explica'ns el teu projecte

Contacta'ns sense compromís

Adreça

C/ Aragón 210, 2º 1ª 08011 Barcelona

Telèfon

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@cimaconsulting.eu. Puede ampliar la información en el enlace de Política de privacitat.